Problem z światłami po przerobieniu przodu po FL

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pegasus_sis
    Classic
    • 2011
    • 4

I ja również dziękuję przy okazji życząc Wam wszelkiej pomyślności :diabelski_usmiech
  • Pako22
    Ambiente
    • 2010
    • 209

Witam wczoraj wziąłem się za przerobienie kostek wszystko było cacy światła działały jak trzeba. Założyłem lampy też wszystko było ok, a po jakimś czasie robiłem porządek z kablami przy aku i przyszedł kumpel pokazuje mu że zrobione, a światel mijania, długich i regulacji góra dól nie ma, nie działa prądu w kostce też nie ma bo sprawdzałem przed chwilą, bezpieczniki sprawdziłem wszystko dobrze. Czy miał ktoś tak? jakiś pomysły co mogę dalej sprawdzić. Może włącznik świateł w desce lub jakiś przekaźnik? Piny w kostkach są ok przeciwmgłowe działają i światła ostrzegawcze długie jak mrygam też działają.
    Dupo-wóz
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=45457

Komentarz

• kecaj
      RS
      • 2009
      • 1511
      • Superb II (3T4)

Pako22, sprawdź czy prąd dochodzi do włącznika świateł i czy wychodzi. Może przy aku rozłączyłeś przewód? Stacyjka?
      Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice

Komentarz

• Pako22
        Ambiente
        • 2010
        • 209

Z tego co sprawdzałem to nie ma prądu w bezpiecznikach od mijania i długich, nie dochodzi wcale prąd.. :/ Sprawdzałem nigdzie nie urwałem kabelka itp. Masa gdzieś może?
        Dupo-wóz

Komentarz

• krzynol
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 11195
          • Superb II combi (3T5)
          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
          • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

bezpieczniki pod maską?
          ->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
          ->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
          poprzednie modele:
          ->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
          ->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
          O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003

Komentarz

• Pako22
            Ambiente
            • 2010
            • 209

Pod maską tzn. przy aku? wszystkie które są na wierzchu sprawdzałem są dobre. Wygląda na to że prądu nie dociera do bezpieczników, które są w środku auta. Może też tak być że będzie prąd po włączeniu ich pokrętłem (ale nie wiem czy na pewno) Wtedy możliwe będzie że to nawaliło. Podłączyłem na krótko plus do bezpiecznika od mijania i światło się zapaliło. Z drogowymi jest tak że prądu nie ma, nie święcą a gdy używam ostrzegawczych świateł prąd się pojawia i gdy trzymam cały czas świecą .. nie wiem całkowicie o co kaman.

[ Dodano: Pią 08 Mar, 13 21:02 ]
            Może ktoś u siebie w O1 sprawdzić czy na zapłonie bez włączania mijania jest prąd w bezpiecznikach????????????????????? PROSZE!!!!!

[ Dodano: Sob 09 Mar, 13 10:05 ]
            Temat do zamknięcia, nikt nie pomaga więc nie ma potrzeby aby ten temat był
            pozdro
            Dupo-wóz

Komentarz

Pracuję...